Vörösvári úti gyermekrendelő

Dr. Schuler Zsófia Cikk Önkormányzati támogatás óbudai gyerekeknek

Önkormányzati támogatás óbudai gyerekeknek

PÉNZBENI  TÁMOGATÁSOK

  1. Óbudai újszülöttek támogatása

Az óbudai újszülöttek támogatása egyszeri támogatás. A támogatás iránti kérelem a gyermek születésének vagy örökbefogadásának napjától számított 1 éven belül nyújtható be. Összege gyermekenként egyszeri 26.000,- Ft.

A támogatásra az a szülő, örökbefogadó szülő, vagy törvényes képviselő jogosult, aki és akinek gyermeke a III. kerületben bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik és ott életvitelszerűen tartózkodik.

További információk, kérelem nyomtatvány:
Honlap: https://obuda.hu/ugyintezes/ujszulottek-tamogatasa/
Személyesen: Polgármesteri Hivatal Szociális Ügyfélszolgálat, 1033 Bp., Fő tér 2. (ügyfélfogadási időben)

  • Fejlesztést igénylő gyermekek támogatása

Azok jogosultak, akiknek gyermeke – szakértői vélemény alapján – fejlesztésre szorul és családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 130.000,- Ft-ot. A támogatás keretösszege egy naptári évben egy gyermekre tekintettel 150.000,- Ft. Évente egy alkalommal állapítható meg.

További információk, kérelem nyomtatvány:
Honlap: https://obuda.hu/ugyintezes/fejlesztesre-szorulo-gyermekek-tamogatasa/
Személyesen: Polgármesteri Hivatal Szociális Ügyfélszolgálat, 1033 Bp., Fő tér 2. (ügyfélfogadási időben)

  • Nem kötelező védőoltások támogatása

Támogatás iránti kérelem nyújtható be a meningococcus B típusú baktérium által okozott agyhártyagyulladás és a rotavírus elleni védőoltáshoz annak a gyermeknek, aki 2020. július 1. után született, aki és akinek legalább egyik szülője a III. kerületben bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik és életvitelszerűen ott tartózkodik.

A támogatás a beadott védőoltás költségeihez biztosított utólagos hozzájárulás, amelynek összege az oltássorozat egy tagjának költsége. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek esetén a megvásárolt oltóanyag teljes igazolt költsége. A támogatás iránti kérelmet a gyermek törvényes képviselője nyújthatja be az oltás beadását követő 60 napon belül.

További információk, kérelem nyomtatvány:
Honlap: https://obuda.hu/ugyintezes/onkormanyzati-tamogatas-vedooltasra-felhivas-es-a-kerelem-adatlapja/
Személyesen: Polgármesteri Hivatal Szociális Ügyfélszolgálat, 1033 Bp., Fő tér 2. (ügyfélfogadási időben)

TÉRÍTÉSMENTES  SZŰRÉSEK

  1. A Doktor24 cégcsoport Budapest, III. kerületében állandó lakcímmel rendelkező gyermekek részére a következő, térítésmentes szolgáltatást biztosítja, amennyiben legalább az egyik szülő a III. kerületben állandó lakcímmel rendelkezik:


– ortopédia – csecsemőkori csípőszűrés a gyermekek 6 hetes korában,

  • gyermekszemészeti szűrés az iskolakezdés előtt álló, 6. életévüket betöltött gyermekeknek.

(A cégcsoport biztosítja a szolgáltatást azon gyermekek számára is, akik nem rendelkeznek a III. kerületben állandó lakcímmel, de a területileg illetékes védőnő igazolása alapján életvitelszerűen a III. kerületben tartózkodnak, és legalább az egyik szülőjük a III. kerületben bejelentett lakcímmel rendelkezik.)

Helye: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21.
Időpontkérés szükséges: (+36 1) 443-3200

  • A Mobil Ultrahang Egészségügyi Szolgáltató Kft. elvégzi a szülők jelentkezése alapján a Budapest Főváros III. kerület területén állandó lakhellyel rendelkező csecsemők koponya, csípő, has- és kismedence együttes ultrahang vizsgálatát. A vizsgálat feltétele, hogy legalább az egyik szülő rendelkezzen a kerületben állandó lakcímmel.

(A Kft. biztosítja a szolgáltatást azon gyermekek számára is, akik a területileg illetékes védőnő igazolása alapján életvitelszerűen a III. kerületben tartózkodnak, és legalább egyik szülőjük/törvényes képviselőjük a III. kerületben bejelentett lakcímmel rendelkezik.)

Helye: 1039 Budapest, Víziorgona u. 8.
Időpontkérés szükséges: +36 (21) 200-0225, e-mail: elojegyzes@mobiluh.hu

SZAKRENDELÉSEK

A Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft. Víziorgona utca 8. szám alatti telephelyén gyermek gyógytorna, gyermek pszichológia és gyermek dietetikai szakrendeléseket biztosít, melyeket a Budapest, III. kerületében állandó lakóhellyel rendelkező gyermekek az Önkormányzat támogatásával díjmentesen vehetnek igénybe. A szakrendelésekre orvosi javaslat birtokában lehet előjegyzést kérni.

Helye: 1039 Budapest, Víziorgona u. 8.
További információk: www.szentmargitrendelo.hu

Kapcsolódó

Vashiány, vaspótlásVashiány, vaspótlás

A vashiány a leggyakoribb táplálkozás eredetű hiánybetegség gyermekkorban. Olyan állapotot jelöl, amikor a szervezet vastartalma nem elégséges az élettani viszonyok fenntartásához. A vashiány vashiányos vérszegénység kialakulásához vezethet.  Az Egyesült államokban