Vörösvári úti gyermekrendelő

Dr. Schuler Zsófia Cikk Nátha kezelése, igazolás

Nátha kezelése, igazolás

A megnövekedett betegforgalom miatt hoztam létre ezt a rövid összefoglalót szülők részére.

Ha a gyermekük az őszi-téli szezonban a COVID-19 érában beteg lesz, a következő teendők vannak:

  1. Beteg, fertőző tünettel (köhögés, orrfolyás, hányás, hasmenés) rendelkező gyermek maradjon otthon, ne menjen közösségbe a fertőző tünetek megszűnéséig (vagy a karantén végéig).
  2. Vegyék fel a kapcsolatot a házi gyermekorvossal (online időpontfoglalás, vonalas telefon, email, sms). Ez sajnos a megnövekedett forgalom miatt sokszor időt vesz igénybe.
  3. Ha a gyermeknek egyszerű légúti tünetei vannak (orrfolyás és hurutos köhögés láz és más tünet nélkül) ami tüneti kezelés (orrtisztítás, C és D vitamin, folyadékpótlás, sós inhalálás) mellett otthon javul 3-5 nap alatt, majd megszűnik, nem feltétlenül szükséges a gyermeket lehozni a rendelőbe, elegendő igazolásért jelentkezni a betegség végén.
  4. Ha a gyermek ennél súlyosabb vagy más tünetekkel beteg, vagy nem gyógyul egy hét alatt, vagy az orvosi vizsgálatot a szülő bármilyen okból szükségesnek tartja, le kell hozni a gyermeket a rendelőbe. Online foglalt időpont esetén az adott időpontban jelenjenek meg a rendelésen. Ha nincs szabad online foglalható időpont, minden nap a rendelés utolsó egy órájában időpont nélkül is le lehet jönni a rendelőbe.
  5. E-mailben kért igazolás esetén minden adat legyen benne az e-mailben: a gyermek neve, születési dátuma, TAJ száma, édesanyja lánykori neve, a hiányzás első és utolsó napja. A megnövekedett betegforgalom miatt az e-mailek feldolgozása sajnos több munkanapot is igénybe vehet. Ha sürgős az igazolás kiadása, kérjük, rendelési időben a vonalas számon keressenek minket!

Kapcsolódó