Vörösvári úti gyermekrendelő

Dr. Schuler Zsófia Cikk Igazolás, táppénz

Igazolás, táppénz

Sok gyermek beteg jelenleg. Az elmúlt évekhez képest annyi változott, hogy már nincs karantén COVID-19 fertőzés esetén sem. Ezért a betegséget nem szükséges már annak első napján jelezni.

Tüneti kezelés mellett jól gyógyuló betegség esetén utólag is lehet kérni igazolást. A bölcsődébe (ha kérik) az első egészséges napot, az óvodába és az iskolába a mulasztott napokat (-tól -ig) kell az orvosnak igazolnia.

Táppénzt 3 munkanapra visszamenőleg lehet indítani és lezárni is.

Ha igazolás vagy táppénz miatt keresik a rendelést, telefonon a rendelési időben, a mobilszámon tudunk egyeztetni.

0-24 órában online is tudnak időpontot foglalni táppénre vagy igazolásra.

Online foglalt „Táppénz” időpont esetén szükséges a megjegyzésbe beleírni: melyik szülő megy táppénzre és hányadikától, a szülő lánykori nevét, szülő édesanyjának lánykori nevét, szülő születési idejét, szülő TAJ számát, szülő foglalkozását is. A foglalásban jelzett nappal elindítjuk a táppénzt. A lezárást jelezhetik telefonon rendelési időben vagy egy újabb online „Táppénz” időpont foglalással is (3 munkanapra visszamenőleg is) az utolsó táppénzes nap megjelölésével. A lezárás napjától kezdve lehet jönni a táppénzes papírért bármikor a rendelési időben.

Online foglalt „Igazolás” időpont esetén a megjegyzésbe bölcsőde esetén az első egészséges napot szükséges jelezni, amikor a gyermek újra közösségbe megy. Óvoda és iskola esetén kérem, a hiányzás első és utolsó napjának a dátumát írják bele a megjegyzésbe. Az igazolást a foglalás napján e-mailben fogjuk elküldeni.

Kapcsolódó

Szoptatási nehézségekSzoptatási nehézségek

Szoptatási nehézségek Ezzel a témával nem nagyon találkozunk a baba születését megelőző időszakban. A valóságban azonban a szoptató nők kétharmada szembesül valamilyen szoptatási nehézséggel az anyatejes táplálás során.  Az egészséges