Dr. Schuler Zsófia Rendelő működési rendje

Rendelő működési rendje

A rendelőben kérjük, minden felnőtt és 6 év feletti gyermek viseljen maszkot önmaga és mások védelme érdekében! Járványidőszakban, illetve az egészséges rendelésen kérjük, csak egy kísérő (szülő) érkezzen a beteggel a vizsgáló helyiségbe az infekciókontroll érdekében!

Várandósok: Ha várandósként gyermekorvosnak a mi praxisunkat szeretné választani, írjon egy e-mait a gyerekrendelo.vorosvari@gmail.com címre! Jelenleg átmenetileg csak az ellátási területről tudunk újszülötteket felvenni a praxisba. Ellátási terület: https://drschulerzsofia.hu/dr-schuler-zsofia-ellatasi-terulet-iii-kerulet/

Rendelési időben végezhető feladatok: Bizonyos feladatokat csak rendelési időben tudunk elvégezni (recept, beutaló, táppénz, igazolás, leletnézés, időpontok), mert ezekhez szükség van a rendelői gépen lévő orvosi szoftverre és az abban lévő betegadatokra is, valamint a betegek EESZT-jébe is csak a rendelői gépen lévő orvosi szoftverből lehet belépni. Amennyiben ilyen ügyben keresnek, kérem, foglaljanak időpontot online a lentiek szerint, vagy hívjanak rendelési időben a vonalas számon. 

Rendelkezésre állási időben végezhető feladatok: A rendelési időn kívül nem vagyok számítógép mellett, újszülötteket látogatok, továbbképzésen veszek részt, eszközt szerzek be stb. Ezért a rendelési időn kívüli rendelkezésre állási időben csak a mobilon tudnak elérni, és csak orvosi tanácsot tudok adni (ami az utcán sétálva is megoldható).

Vizsgálat betegség miatt: Ha betegség miatt szeretne vizsgálatot, 0-24 órában lehetősége van online időpont foglalásra a honlapon a “Személyes konzultáció -15 perc” időpontot foglalva ( https://drschulerzsofia.hu/bejelentkezes/ ). Időpont nélkül is le lehet jönni a rendelőbe minden rendelés utolsó egy órájában (kivéve kedd, akkor csak 08:00-0:30 közt, mert át kell mennünk oltani 08:45-kor a másik rendelőbe), de akkor a többi beteg közt kell várakozni. A rendelés utolsó egy órája előtt 15 perccel kiteszünk egy füzetet a váróba, ebbe kell feliratkozni. Az időpont nélküli betegeket érkezési sorrendben hívjuk be a rendelőbe a füzet alapján.

Igazolás: Betegséget követő igazolás céljából 0-24 órában tud időpontot foglalni a honlapon az “Igazolás betegség miatt – Távkonzultáció (5 perc)” időpontot foglalva ( https://drschulerzsofia.hu/bejelentkezes/ ). Ha a megjegyzésbe beleírja a hiányzás első és utolsó napjának dátumát, az igazolást elküldjük e-mailben a foglalt időpontban. Sürgős igazolás esetén kérem, rendelési időben a vonalas számon keressen és elküldjük e-mailben az igazolást.

Vizsgálat egészséges gyermeknek, védőoltások, várandósok: Védőoltás, státusz vizsgálat, várandós konzultáció céljából a “Védőoltás beadása, egészséges státuszvizsgálat, várandósok – 15 perc” időpontot foglalhatja a honlapon 0-24 órában ( https://drschulerzsofia.hu/bejelentkezes/ ). Erre az időpontra csak egészséges felnőttek és gyermekek érkezhetnek a várandósok és az újszülöttek védelme miatt! Ha gyermeke időközben megbetegszik, kérjük, telefonáljon új időpontért rendelési időben, vagy foglaljon új időpontot “Személyes konzultáció” -ra. 

Távkonzultáció: Ha személyesen nem szeretne lejönni, de videochaten/telefonon szeretne egyeztetni, 0-24 órában foglalhat “Távkonzultáció – 15 perc” időpontot a honlapon ( https://drschulerzsofia.hu/bejelentkezes/ ). A foglalt időpontban az időpontról kapott e-mailben található gomb megnyomásával tud csatlakozni a videochathez. Ha nem látom Önt online, telefonon fogom keresni a foglalt időpontban. Sürgős esetben rendelési időben a vonalas számon, rendelési időn kívül a rendelkezésre állási időben a mobilszámon is tudok orvosi tanácsot adni. 

Beutaló: Beutalóra 0-24 órában tud időpontot foglalni online a “Beutaló – 5 perc” időpontot foglalva a honlapon ( https://drschulerzsofia.hu/bejelentkezes/ ). A megjegyzésbe írja bele, milyen tünettel kérik a beutalót, és ha tudják, azt is, milyen szakorvoshoz és melyik szolgáltatóhoz szeretnének menni (pl. hasfájás – gastroneterológia – Budai Gyermekkórház). A foglalt időpontban elkészítjük a beutalót, ezt követően bármikor a rendelési időben lehet jönni a beutalóért. Sürgős esetben rendelési időben a vonalas számon tudnak beutalót kérni. 

E-recept: Recept céljából 0-24 órában online is tud időpontot foglalni az “E-Recept – 5 perc” időpontot foglalva a honlapon ( https://drschulerzsofia.hu/bejelentkezes/ ). A megjegyzésbe írja bele a kért gyógyszer/tápszer nevét, mennyiségét, adagolását (pl.: Beba SupremePro – 4 doboz – 5×150 ml ). A foglalt időpontban a recept felkerül a felhőbe, a patikában a gyermek TAJ számával tudják azt kiváltani. Sürgős esetben rendelési időben a vonalas számon tudnak receptet kérni. 

Alkalmassági jogosítványhoz: Alkalmassági vizsgálatra jogosítványhoz online 0-24 órában tudnak időpontot foglalni az “Alkalmassági jogosítványhoz – 15 perc“ időpontot foglalva a honlapon (  https://drschulerzsofia.hu/bejelentkezes/ ). Amennyiben a vizsgált személy szemüveges, vagy kontaktlencsét hord, előzetesen egy 3 hónapon belüli szemészeti leletre is szükség van a vizsgálathoz, melyen szerepel az, hogy “Szemüveggel vagy kontaktlencsével vezethet “. Ha más krónikus betegségben szenved, foglalás előtt kérem, hívjon rendelési időben a vonalas számon és egyeztessünk a szükséges vizsgálatokról. A vizsgálat hatósági áras, 7500 Ft-ba kerül, melyet azonnali utalással tudnak fizetni a vizsgálatot követően a rendelőben. A számlát e-mailben küldjük. 

Táppénz: Táppénzes papír indításához 0-24 órában foglalhat időpontot online a “Táppénz – 5 perc” időpontot foglalva a honlapon ( https://drschulerzsofia.hu/bejelentkezes/ ). A megjegyzésbe kérjük, írja bele, melyik szülő megy táppénzre és hányadikától, és ha az adott szülő még nem volt a gyermek miatt táppénzen akkor a szülő lánykori nevét, szülő édesanyjának lánykori nevét, szülő születési idejét, szülő TAJ számát, szülő foglalkozását is. A foglalásban jelzett nappal elindítjuk a táppénzt, a lezárást jelezhetik rendelési időben a vonalas számon. A táppénz elindítása és lezárása is lehetséges 3 munkanapon belül visszamenőlegesen is. Sürgős esetben rendelési időben a vonalas számon is indíthatnak vagy zárhatnak táppénzt. A munkáltatónak az eredeti pecsétes táppénzes papírra van szüksége, így azt e-mailben nem küldjük el, be lehet érte jönni bármikor a rendelési időben időpont foglalás nélkül, miután jelezték annak zárási időpontját és elkészítettük azt.

Időpont lemondása: az online foglalt időpontról érkező első visszaigazoló e-mail ajlán van egy kék betűvel jelzett sor (időpont lemondása). Erre kattintva tudja a foglalt időpontot lemondani. 

Telefonos elérhetőség: Rendelési időben a vonalas számon, rendelési időn kívül, a rendelkezésre állási időben a mobilszámon tudnak elérni. A mobilt elég egyszer megcsörgetni, ha éppen nem tudom felvenni, mert újszülöttnél vagyok vagy vezetek, mindenkit vissza szoktam hívni. Rendelési idő: https://drschulerzsofia.hu/rendelesi-ido/ Telefonszámok: https://drschulerzsofia.hu/kapcsolat/

E-mail: Az e-mail forgalom igen nagy a rendelőben. Hétvégén akár 30-70 e-mail is befut, ezekre csak több nap alatt tudok válaszolni. Ezért sürgős esetben orvosi tanács miatt rendelési időn kívül a mobilon, egyebek miatt rendelési időben a vonalas számon hívjanak. Az e-mailek megválaszolása akár 4 vagy több munkanapot is igénybe vehet.

Új beteg felvétele a praxisba: Ha gyermekorvosnak a mi praxisunkat szeretné választani, írjon egy e-mait a gyerekrendelo.vorosvari@gmail.com címre! Jelenleg átmenetileg csak az ellátási területről tudunk új beteget felvenni a praxisba. Ellátási terület: https://drschulerzsofia.hu/dr-schuler-zsofia-ellatasi-terulet-iii-kerulet/

Hírlevél: Ha szeretne a helyettesítésekről és a honlapra felkerülő cikkekről e-mailben értesülni, iratkozzon fel a hírlevélre: https://drschulerzsofia.hu/newsletter/